Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Theater: Een inspecteur belt aan

26 april om 20:00 tot 22:00

Event Series Event Series (See All)
€13

‘Een inspecteur belt aan’ is een psychologische thriller, geschreven door de Engelse auteur John Boynton Priestly (1894-1984).

In dit meest bekende en vaakst gespeelde stuk van hem, stelt hij de macht en hypocrisie van het kapitalisme aan de kaak. Nog altijd even actueel dus.

‘Een inspecteur belt aan’
speelt zich af in het luxueuze landhuis van de rijke en gelukkige familie Birling. Vader Arthur en moeder Sybil vieren de verloving van hun dochter Sheila met de knappe, eveneens gefortuneerde Gerald. Deze is de zoon van een concurrent van Arthur, maar ziet dat eerder positief in en hoopt op een succesvolle samenwerking in de toekomst. Zoon Eric is ook van de partij. De feestvreugde wordt helaas al snel in de kiem gesmoord door de komst van Inspecteur Goole. Deze komt het slechte nieuws brengen dat een jonge vrouw zelfmoord gepleegd heeft door het innemen van een grote dosis desinfecteermiddel. Hij wil de familie daarover enkele vragen stellen. Aanvankelijk doet elkeen alsof zijn/haar neus bloedt, waar de inspecteur echter niet in trapt. Zijn doortastendheid doet de maskers één voor één afvallen, waardoor blijkt dat ze allemaal voor een deel schuldig zijn aan de dood van het meisje.

Maar wie heeft de arme ziel zo diep gekwetst dat die zich van het leven heeft beroofd? En waar heeft die persoon zich precies schuldig aan gemaakt? En wat heeft dat allemaal voor gevolgen? En waarom is die inspecteur daar nu écht? En wanneer is dat allemaal gebeurd? De beste manier om antwoord te krijgen op al deze prangende vragen: Komen Kijken!

Speeldata: 19, 20, 25, 26, 27 april 2024
20 uur @ CC De dijk
Eigen productie – 13 euro
https://www.toneelkring-werkgroep66.be/nl/voorstellingen/een-inspecteur-belt-aan/

Details

Datum:
26 april
Tijd:
20:00 tot 22:00
Series:
Kost:
€13
Event categorieën:
,
Event Tags:
Website:
https://www.toneelkring-werkgroep66.be/nl/voorstellingen/een-inspecteur-belt-aan/

Locatie

BC De Dijk
Blankenbergse Steenweg 221
Brugge, 8000 Belgium
+ Google Maps