Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

SamenLezen – verhalen over ‘Thuis’

21 april om 13:30 tot 15:00

Free

Kom je mee SamenLezen op Erfgoeddag? In een kleine, diverse groep geniet je samen van mooie verhalen en poëzie. De begeleider leest voor en samen praten we over wat de tekst met ons doet, waar we aan denken of wat ons raakt. Je hoeft helemaal niets voor te bereiden! We lezen samen met anderstaligen en werken met aangepaste teksten uit de wereldliteratuur rond het thema ‘Thuis’. Het tempo is wat langzamer, maar de ervaring des te rijker. SamenLezen is samen genieten!

Het thema van Erfgoeddag – op 21 april – is ‘Thuis’. Het Avansa(t)huis wordt die dag een plek waar heimwee heerst. Heim-wee (van het Duitse Heimweh) betekent letterlijk ’thuis-pijn’, of het pijnlijk gemis van of verlangen naar (t)huis. We bouwen er een namiddag vol activiteiten rond. Je kan heerlijk zwelgen in nostalgie en mee op zoek gaan naar de muziek, verhalen en smaken van weleer, van verloren dagen, van thuis.

 

In het kader van Erfgoeddag 24 met als thema ‘Thuis’.
Deze activiteit is gratis maar schrijf je wel in. Je kan je inschrijven van 2 april om 10u tot en met 18 april om 22u via https://www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2024 of telefonisch via 050 44 50 48.

Details

Datum:
21 april
Tijd:
13:30 tot 15:00
Kost:
Free
Event categorie:
Event Tags:
Website:
https://avansa-brugge.be/activiteiten/samenlezen-verhalen-over-thuis

Organisator

Avansa Regio Brugge

Locatie

Avansa Regio Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000 Belgium
+ Google Maps