Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Memling en het Sint-Janshospitaal – lezing

7 mei om 14:00 tot 16:30

€16

Hans Memling is afkomstig uit Duitsland maar belandt rond 1465 in Brugge, waar hij als Vlaamse Primitief groot aanzien verwerft en één van de rijkste inwoners wordt. Net als Jan van Eyck en Rogier van der Weyden vóór hem, schildert hij echte mensen, mensen van vlees en bloed, zittend of staand in een echte ruimte, nis, kamer of landschap. Diep doordrongen van religie en mystiek, leest zijn

oeuvre als een boeiend verhaal. In deze twee sessies maak je kennis met de figuur van Hans Memling en ontdek je zijn adembenemende kunstwerken tot in de kleinste details.

Deze reeks is een goede basis voor een bezoek aan het eigentijds Museum Sint-Janshospitaal waar zeven topwerken van zijn hand in dialoog gaan met hedendaagse werken. We bekijken met de groep of zo’n bezoek met de lesgever georganiseerd kan worden.

Deze twee sessies over Memling en het Sint-Janshospitaal vinden plaats in het Avansahuis. Wie interesse heeft, kan na afloop eventueel intekenen voor een geleid bezoek aan het Sint-Janshospitaal. De lesgever bespreekt en plant dit met de groep tijdens de tweede sessie.

Details

Datum:
7 mei
Tijd:
14:00 tot 16:30
Kost:
€16
Event categorie:
Event Tags:
Website:
https://avansa-brugge.be/activiteiten/memling-en-het-sint-janshospitaal-een-verhaal-over-zorg-vroeger-en-nu

Organisator

Avansa Regio Brugge

Locatie

Avansa Regio Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000 Belgium
+ Google Maps