Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Linux Café

13 juni om 14:00 tot 17:00

€8

Wil kennismaken met Linux of je eigen kennis verdiepen en uitwisselen? Welkom in het Linux Café! We hebben allemaal een telefoon, kabelverbindingen en wifi. Onze gegevens bij de bank, overheid, gezondheidszorg… staan online en we willen graag dat ze goed beschermd worden. E-mail, gegevens en netwerken scannen… Het zijn onderwerpen waarmee we allemaal mee te maken hebben. Daarom gaat onze blik tijdens deze cafés ruimer dan het besturingssysteem Linux. Bij het oplossen van problemen gebruiken we vrije en open software, waarmee we veilig online gaan. De kracht van het Linux Café zit in het wederzijds ondersteunen. Met of zonder kennis: kom gerust langs.

De meeste toepassingen hebben een tegenhanger in Windows en Apple. Windows-, Apple-, Chromebook-, Android-gebruikers zijn dus ook welkom. Wellicht leren we van elkaar.

Op de website https://brutux.groups.io kan je je gratis registreren om toegang te krijgen tot onze lessen uit het verleden. Hier kan je als lid ook vragen stellen. Je hoeft geen spam of reclame te vrezen.

Bezorg je mailadres aan linuxcafe@avansa-brugge.be en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten en onderwerpen. We spreken eenmaal per maand af, bij Avansa op donderdagnamiddag om 14u. Je kan je hier vooraf voor inschrijven.
Breng je eigen laptop en lader mee. Je maakt best op voorhand een back-up. Een eigen lege usb-stick meebrengen is wenselijk, minstens 16 GB. Let op: deze usb-stick kan geformatteerd worden. Met deze usb-stick maken we een linux-live-usb die op elk ander toestel kan werken zonder iets aan dat toestel te wijzigen.
Wie geen laptop heeft kan met de usb-stick op een recup toestel werken dat we kunnen voorzien mits vraag vooraf aan Annie Kerkhove (linuxcafe@avansa-brugge.be).
Wie een niet meer gebruikt toestel heeft mag dit ook mee brengen: we kijken of er een recup mee mogelijk is voor iemand anders. Zo leren we samen ook installeren.

Voorbereidende documenten vind je op Brutux (https://brutux.groups.io). Ben je geen lid of vind je het niet terug? Geen nood, het zal beschikbaar zijn in ons Café.

Details

Datum:
13 juni
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kost:
€8
Event categorie:
Event Tags:
Website:
https://avansa-brugge.be/activiteiten/linux-cafe-18

Organisator

Avansa Regio Brugge

Locatie

Avansa Regio Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000 Belgium
+ Google Maps