Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Heimwee aan het front

21 april om 13:30 tot 14:30

Free

Het thema van Erfgoeddag – op 21 april – is ‘Thuis’. Het Avansa(t)huis wordt die dag een plek waar heimwee heerst. Heim-wee (van het Duitse Heimweh) betekent letterlijk ’thuis-pijn’, of het pijnlijk gemis van of verlangen naar (t)huis. We bouwen er een namiddag vol activiteiten rond.

En welke vorm van heimwee is pijnlijker dan die van soldaten aan het front? Heimwee, bezwaard door angst, ontreddering en ontbering. Het langdurig afgesneden zijn van thuis, familie en vrienden maakt het frontleven extra zwaar. Enkel brieven van en naar thuis brachten wat soelaas. Oorlogskenner en auteur André Gysel grasduint door brieven en dagboeken van soldaten en familieleden tijdens WOI en vertelt je over de harde omstandigheden waarin die geschreven werden.

Na afloop verloten we onder de aanwezigen enkele exemplaren van het boek ‘De Rode Baron, Manfred von Richthofen’ (het oorlogsrelaas van zijn moeder) van auteur André Gysel.

In het kader van Erfgoeddag 24 met als thema ‘Thuis’. Deze activiteit is gratis maar schrijf je wel in.
Je kan je inschrijven van 2 april om 10u tot en met 18 april om 22u via https://www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2024 of telefonisch via 050 44 50 48.

Details

Datum:
21 april
Tijd:
13:30 tot 14:30
Kost:
Free
Event categorie:
Event Tags:
Website:
https://avansa-brugge.be/activiteiten/heimwee-aan-het-front

Organisator

Avansa Regio Brugge

Locatie

Avansa Regio Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
Brugge, 8000 Belgium
+ Google Maps